tia.bany@gmail.com

Pretraži ovaj blog

srijeda, 12. rujna 2012.

URADI SAMA ( recept za jesensku ogrlicu )


1.Izaberemo dvi boje materjala,te ih izrežemo proizvoljno duljina i širina. Zatim ručno šivamo na jednoslojnu trakici uzdužno cik- cak po sredini.
2.Kad smo napravili široki cik-cak bod , zatim polako potežemo konca i dobivamo male mašnice gusto skupljene jedna do druge te na kraju učvrstimo bod.( Važno konac za šivanje mora biti 3končan i ču duplo provučen u iglu da nam ne bi pukao!!)
3.Cijeli postupak gore naveden ponovimo na isti način na drugom materijalu,naravno ako želimo poslije složiti neki oblik poželjno je da duljine trakica budu različite.( Ja sam napravila tri trakice u dvi boje)
4.Sad se posvećujemo izradi jedne mašnice ali u dvi obje kako bi se što bolje utopila u našu ogrlicu, tako da izrežemo oba materijala na istu duljinu i širinu, te ih preklopimo i po sredini sašijemo s ravnim zrnastim bodom.
5.kad smo ih sašili zategnemo konac i učvrstimo toliko koliko želimo da nam mašnica bude guska-široka.
6.Dobili smo trakice u obliku usko stisnutih mašnica te imamo jednu malu mašnu, izaberemo dva botuna koja nam oblikom i bojom pristaju na postoječi motiv dobiven od gore već nabrojenih komponenata na kraju sve zašijemo!
7. da sve zaokružmo u cjelinu pravimo trakicu od tekstilnog materijala, kod mene je jedna strana pletena u pletenicu i povezana s trakicom , sve to dobro zašijeno na motiv koji smo napravili.

Nadam se da sam vam i danas probudila maštu i kreativnost ♥ ♥ tiaDizajnNema komentara:

Objavi komentar